Grote brand in ondergrondse parkeergarage Hotel | Mijnsherenlaan

ROTTERDAM – Zaterdagmiddag 6 september omstreeks 15.00 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Mijnsherenlaan.

Ter plaatse bleek er brand te zijn uitgebroken in de Parkeergarage van Hotel Art. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. Het ART hotel en panden in de omgeving aan de Mijnsherenlaan werden ontruimd. Het Rode Kruis zorgde in een cultureel centrum op het Afrikaanderplein voor eten en drinken.

De brandweer was massaal uitgerukt en schaalde op naar Grip 2. Vanwege de hevige rookontwikkeling kon de brandweer niet meteen de garage in om te blussen. Een vrouw die de brand ontdekte werd door ambulance personeel opgevangen, omdat zij teveel rook had ingeademd. 

Tijdens de brand werd De omgeving ruim afgesloten. Auto, tram en metroverkeer werd stil gelegd in de omgeving van de brand.

Rond 19:00 uur gaf de brandweer sein brandmeester en kon men kijken naar de grote schade. Een aantal Auto’s en enkele politiewagens en motor die in de garage stonden, kunnen als verloren worden beschouwd.

Hoe de brand die begon in een auto is ontstaan, Zal worden onderzocht door de politie en brandweer.

Foto’s: Kevin Schenk & Twitter foto: Agent Piet Kats

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.