Reportage eerste dag Wereldhavendagen 2014 | Rotterdam

ROTTERDAM – Vrijdagmiddag 5 september Werd om 14:00 uur De wereldhavendagen Geopend door een demonstratie van het havenbedrijf.

In de ochtend had de marine al een deel van hun werk getoond op het water, door een demonstratie te geven over een aantal piraten aan te houden die een passagiersschip hadden gekaapt. Op het land was ook van alles te doen, Zo konden kinderen ontdekken hoe het water nou bij mensen thuis komt en andere wetenschappelijke testen doen.

Ook mocht je op 5 verschillende marine schepen om te kijken hoe dat er nou precies van binnen uitziet. De politie en brandweer waren ook aanwezig waarbij de kinderen met jongeren van de jeugdbrandweer diverse blusspellen konden doen.

Rond de Veerhaven stonden diverse kraampjes waar de mensen uitleg kregen over de haven en dingen konden kopen. Op de Westerkade en de Parkkade konden de kinderen schieten en in een pantser voertuig mee van de marine.

Ook was er een shantykoor aanwezig, die de muziek verzorgde op de Westerkade. De eerste dag van de wereldhavendagen is om 17:00 uur afgelopen.

De wereldhavendagen duren nog tot Zondag 7 September. Op Zaterdagavond 6 September wordt er een grote muziek en dans show op het water met aan het einde een vuurwerkshow. 

Foto’s: Kevin Schenk

Film: Jan Zeer – www.jzeer.eu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.