AllesAmbulanceBrandweeroefeningOngeval

Grote calamiteitenoefening in De Heinenoordtunnel

ROTTERDAM – De Heinenoordtunnel is in de nacht van woensdag op donderdag 30 mei volledig afgesloten geweest in beide richtingen vanwege een calamiteitenoefening.

Een aantal personenauto’s, en later een vrachtwagen botsten op elkaar en blokkeerden de tunnel van Barendrecht richting Heinenoord. Om de hulpverleners veilig hun werk te laten doen, werd ook de andere tunnelbuis afgesloten. Dit alles om een dergelijke oefening zo realistisch mogelijk te laten verlopen.

Volgens de wet is het per veiligheidsregio verplicht, één keer in de vier jaar een tunneloefening te doen. In de regio Rotterdam-Rijnmond, en de buurregio Zuid-Holland-Zuid worden alle tunnels eens per vier jaar geoefend.

Het overige verkeer had veel hinder van de afsluiting. Deze moesten allemaal omrijden via de tolvrije Kiltunnel, of de N57. Of de oefening goed is verlopen wordt vrijdag met alle disciplines, zoals brandweer, ambulance en Rijkswaterstaat besproken in de evaluatie. Deze oefening was een van de grootste ooit in de Heinenoordtunnel gehouden.

Bron: transport-online  | Foto’s: Kevin Schenk & Ivar van dijk

 

Gerelateerde artikelen