AllesAmbulanceOnderzoekOngevalPolitie

Jongen 14 verliest hand door vuurwerk | Rotterdam

otterdam – Een 14-jarige jongen uit Rotterdam is dinsdagmiddag rond 13.00 uur zijn hand verloren bij het tot ontploffing brengen van een Cobra 6. Drie andere jongeren raakten gewond.

Een groep van zes jeugdigen, in de leeftijd van 8 tot 14 jaar, was aan het spelen met een aansteker en een spuitbus, vermoedelijk deodorant of wc-verfrisser. Ook hadden ze een stuk illegaal zwaar vuurwerk, een Cobra 6, bij zich. Het vuurwerk werd aangestoken en ontplofte in de hand van de 14-jarige jongen. Hij raakte hierdoor zijn hand kwijt en is met spoed overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum.

Nóg drie gewonden

De vijf anderen gingen er vandoor. Al snel kwam echter de melding binnen dat twee kinderen, 8 en 11 jaar, gewond thuis waren gekomen; de één aan het gezicht en de ander aan zijn been. Zij zijn overgebracht naar het Sofia Kinderziekenhuis. Een vierde gewonde (11 jaar) bleek ook naar huis te zijn gegaan, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis. De laatste jongen (11 jaar) kwam er vanaf met verschroeid haar. De politie bekijkt camerabeelden en spreekt met getuigen wat zich nu precies heeft afgespeeld.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.