kitesurfer zwaargewond na ongeval | Slufterstrand Maasvlakte

Maasvlakte – de hulpdiensten zijn dinsdagmiddag naar het Slufterstrand met spoed uitgerukt voor een kitesurfer in problemen.

Een aantal collega kitesurfers hadden de man gewond gevonden en belde meteen 112 voor de gewonden kitesurfer.

Het slachtoffer is naar het strand gebracht en hierna behandeld door personeel van een ambulance.

De kitsurfer is hierna overgebracht naar het ziekenhuis. Wat er precies is gebeurt wordt nog onderzocht door de politie.

Foto’s: Martijn de Bruijn meer op nieuwsopbeeld

3 gedachten over “kitesurfer zwaargewond na ongeval | Slufterstrand Maasvlakte

 • 2 november 2022 om 23:23
  Permalink

  Dat is apart. We hebben daar gesproken met een agent, en die heeft alles genoteerd. Maar bedankt voor de correctie! Ik zie het verhaal in verschillende vormen op diverse websites staan (oa nu.nl en ad) en nergens klopt het. Hier nu wel 😉

 • 2 november 2022 om 09:09
  Permalink

  Goedemorgen,

  Dit wordt altijd gecontroleerd bij de politie persvoorlichter.

 • 2 november 2022 om 04:20
  Permalink

  Wie controleert de verhalen eigenlijk? Ik zie het bericht op meerdere plekken, maar er klopt nergens iets van (zegt wel wat over de staat van de media helaas)

  Kitesurfer lag in het water te drijven, gezicht naar beneden en kite op het water. Mederkitesurfers waren er snel bij (ik was er een van) en hielden ‘m boven water. De zandbank lag nog onder water, het was kniediep en gelukkig was het afgaand tij met op dat moment amper stroming, maar het slachtoffer naar de kust brengen was geen optie omdat het tussen bank en kust te diep was. Hij was buiten bewustzijn, maar ademde nog wel, doch zwaar en met veel schuim. We hebben 112 gebeld en na een kwartier oid kwam de traumaheli van de ANWB en iets later nog een traumaheli van het ziekenhuis, die weer terugkeerde. Kustwacht was ook gekomen, en die hebben het slachtoffer met de jetski naar de kant gebracht. Gelukkig waren zijn ogen alweer open gegaan, en reageerde hij met handknijpen. Een van de kitesurfers was een ambulancebroeder, dus nam snel de leiding over.

  We weten nog niet wat er gebeurd is, maar vermoedelijk was het een slechte landing na een sprong met een harde crash waardoor de kiter het bewustzijn verloor. Mij werd door de ambulancebroeder, die ook bij de traumaheli hielp, mede gedeeld dat de kiter het wel gaat redden gelukkig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.