Medewerker dierenopvang zwaargewond na aanval hond | Koggehaven Vlaardingen

Vlaardingen – een medewerker van een dierenopvang aan de Koggehaven is vanmiddag zwaargewond geraakt.

Een agressieve hond die na een wandeling terug kwam bij de opvang, viel twee medewerkers aan. De hond droeg een muilkorf maar wist zich daarvan te ontdoen. Eén van de medewerkers was zwaargewond en werd hevig bloedend aangetroffen. De politie die als eerste ter plaatse kwam heeft de bijtwond afgekneld om ervoor te zorgen dat het bloeden stopte. 

De zwaargewonde medewerker is na behandeling door personeel van een traumahelikopter en ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De andere medewerker die gewond raakte, probeerde na het bijtincident de hond rustig te krijgen en werd toen ook gebeten.

De politie doet verder onderzoek naar het incident. Gezien de ontstane situatie en de achtergrond van de hond was er geen andere keuze dan de hond na de aanval te verdoven en te laten inslapen.

Gezien de ontstane situatie en de achtergrond van de hond was er geen andere keuze dan de hond na de aanval te verdoven en te laten inslapen.

2 gedachten over “Medewerker dierenopvang zwaargewond na aanval hond | Koggehaven Vlaardingen

  • 4 september 2022 om 08:55
    Permalink

    Een hond waarvan je de achtergrond kent, geef je mee aan vrijwilligers! Waar zit dan je verstand? Ver weg denk ik dan. Je muilkorft het dier. Was de muilkorf te klein, of te groot? Met een veter of een reepje verband kun je voorkomen dat de hond de muilkorf af kan trekken. En wat doet dit dier in het asiel? Zo’n dier gaat meestal naar een andere locatie ( geheim ) om een gedragstest te doen, om te kijken of zo’n dier te rehabiliteren is. Maar nee, het zit in het asiel. De asielbeheerder weet van de problemen van dit dier, en geeft het mee aan een vrijwilliger! Kom op, zo’n dier laat je uitlaten door een staflid, met veel ervaring! Zorg dan in ieder geval dat er twee ervaren medewerkers klaar staan met vangstokken! Dit dier had eigenlijk direct ingeslapen moeten worden.

  • 3 september 2022 om 18:47
    Permalink

    Ja allereerst heel erg voor deze medewerkers en ik hoop dat ze volledig zullen herstellen van dit incident. Maar Mischien een idee om dit soort honden niet te laten inslapen maar inzetten om dat gespuis in Ter Aapel onder controle te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.