AllesAmbulanceBrandweerOnderzoekovervalPersberichtenPolitie

Mogelijke plofkraak voorkomen in capelle aan den ijssel

Capelle aan den IJssel – Een 35-jarige man is zondagochtend aangehouden nadat bij hem een explosief was gevonden. Het explosief is dezelfde ochtend veilig tot ontploffing gebracht. Eerste onderzoek wijst uit dat de verdachte het explosief mogelijk wilde gebruiken bij een plofkraak op een geldautomaat.

Omstreeks 05.30 uur kreeg de politie de melding dat er een man met een kniptang zou rond lopen in de omgeving van metrostation de Capelsebrug. Agenten troffen de man op de Onacklaan aan, bij een auto. Omdat de man zijn identiteit niet kenbaar kon maken, doorzochten ze zijn spullen en de auto. Daarbij vonden ze in de achterbak van de auto een tasje met een mogelijk explosief.

De Explosievenopruimingsdienst (EOD) werd gealarmeerd om het mogelijke explosief te onderzoeken. De politie zette een groot deel van de omgeving af. Uit voorzorg werden bewoners van een nabij gelegen flat gevraagd niet meer het balkon te betreden. Van vijf bewoners werd gevraagd of zij achter in de woning wilden verblijven.

Braakliggend terrein
Even na 10.00 uur werd duidelijk dat de EOD explosief materiaal had gevonden. Om het explosief onschadelijk te maken, werd besloten gebruik te maken van een nabij gelegen terrein, aan de Fascinatio Boulevard. Het explosief werd op dit braakliggende terrein rond twaalf uur veilig tot ontploffing gebracht.

Nadat het explosief veilig was weggehaald op de Onacklaan, werden daar de afzettingen opgeheven en werd het advies richting de bewoners ingetrokken. Alleen een plaats delict rondom het voertuig waarin het explosief was gevonden, bleef gehandhaafd. Medewerkers van de Forensische Opsporing verrichten de komende uren nog sporenonderzoek aan de auto, waarna deze wordt weggetakeld.

Onderzoek
De 35-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden en zal uitgebreid worden verhoord. Eerste onderzoek wijst uit dat hij het explosief vermoedelijk wilde gebruiken bij een plofkraak op een geldautomaat. De politie onderzoekt de zaak.

Foto’s: Kevin schenk

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.