AllesAmbulanceBrandweerGebouwbrandMiddel BrandOnderzoekPolitie

Monteur overleden bij brand in windturbine | Mariadijk Ooltgensplaat

Ooltgensplaat – De brandweer werd Dinsdagmiddag 29 oktober met spoed gealarmeerd voor een gebouwbrand op de Mariadijk in Ooltgensplaat.

Bij aankomst blijkt dat een windturbine in brand staat en dat er nog 2 monteurs op 80 meter hoogte in de windturbine zitten en niet meer naar beneden kunnen.

De brandweer heeft opgeschaald naar sein middelbrand. bij de brand is 1 monteur overleden en wordt er nog 1 monteur vermist.

De traumahelikopter en een ambulance staan standby op de Mariadijk zodat zei meteen de monteur kunnen behandelen als hij is gevonden.

Update:

16:00: De brandweer probeert met een waterkanon op een autoladder van de brandweer de brand te blussen. inmiddels is de traumahelikopter weer terug naar de basis.

17:00: In totaal waren er 4 monteurs aan het werk in de windturbine toen deze door nog onbekende oorzaak in brand vloog. 2 monteurs konden zich zelf in veiligheid brengen en de andere 2 niet meer. hiervan is 1 overleden en wordt de andere nog vermist.

18:15: De brand is uit, Forensische Opsporing en Team Brandonderzoek zijn ter plaatse om het onderzoek naar de oorzaak te doen.

18:30: Twee monteurs stonden boven op de molen bij de wieken en vanaf het water werd gezien dat één monteur de molen in sprong, het vuur in. Hij wordt nog vermist. De andere monteur is naar beneden gesprongen en daar gevonden door de hulpdiensten.

BXwMSbxIAAEjiSw

Foto: Twitter.

Foto: impressie foto van een windturbine brand.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.