BommeldingBuitenbrandHulpverleningKleine BrandmisdrijfOnderzoekPersberichtenPolitie

Politie onderzoek na twee explosies | Rotterdam – Capelle aan den IJssel

Rotterdam – In de nacht van zondag op maandag 5 februari vonden er twee explosie plaats in de regio. De ene explosie was rond 02.00 uur bij een auto in stadsgarage Benthuizerstraat. De ander rond 03.40 uur bij een woning aan de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel.

Rond 02.00 werd een grote knal gehoord in parkeergarage Benthuizerstraat aan de Bloklandstraat. Er bleek een explosie te zijn geweest bij een auto die daar geparkeerd stond. De schade is groot maar niemand raakte gewond.

Getuigen zagen een man met een lichte huidskleur van ongeveer 1.80m wegrennen. Hij was in het donker gekleed, droeg een halflange jas met een capuchon die over een petje heen droeg. Hij vluchtte in de richting van de Benthuizerstraat. Hij zou volgens getuigen op de Benthuizerstraat nog gesproken hebben met een man op een herenfiets. Die had een licht getinte huidskleur, een mager postuur en droeg grijze kleding. De politie is op zoek naar deze mannen.

Even later, rond 03.40 uur, was het raak op de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Bij een woning klonk een grote klap die zorgde voor schade. De bewoners bleven ongedeerd. De politie wil uiteraard graag weten wie hier achter zit(ten).

In beide gevallen doet de politie onderzoek. Er zijn sporen vastgelegd en verzameld, die verder kunnen worden onderzocht door het NFI. Er is en wordt met buurtbewoners gesproken en gekeken welke camera’s in de omgeving misschien de verdachten op beeld hebben vastgelegd.

De politie gaat niet uit van een link tussen de twee explosies.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.