Ravage na gasexplosie in flatgebouw | Moddermanstraat

ROTTERDAM – Zondagmiddag 1 februari Is er omstreeks de klok van 16:20 uur een grote brand uitgebroken aan de Moddermanstraat in Rotterdam, de brand ging met een enorme explosie gepaard.

Hulpdiensten zijn hierop met spoed uitgerukt. Ter plaatse bleek het te gaan om een forse brand die in een woning van een flatgebouw is ontstaan nadat hier een explosie heeft plaatsgevonden. De woning is zwaar beschadigd en ook van vele aangrenzende flatwoningen is de schade aanzienlijk, hier liggen overal de ramen eruit. Hierop heeft men opgeschaald naar ‘Zeer grote brand”, en werd tevens het sein “GRIP-2” afgegeven. Dit betekent dat er extra officieren worden opgeroepen en er op grote schaal ingezet gaat worden.

Hulpdiensten zijn in grote getale aanwezig . Naast de brandweer en meerdere ambulance’s zijn ook twee trauma helikopters met aan boord het MMT ( Mobiel Medisch Team) ter plaatse. De brandweer voert bluswerkzaamheden uit. De brand ging met enorme zwarte rookwolken gepaard.

Alle omliggende woningen werden ontruimd. De brandweer is aan het zoeken naar eventuele slachtoffers in de getroffen woningen.

Ook het SIGMA-Team werd opgeroepen, deze kunnen met hun specialisme grote getallen gewonden/geëvacueerde mensen opvangen in hun tenten of een ter plaatse aangewezen opvanglocatie.

De ravage is enorm, zowel de flat als woningen tegenover de flat hebben aanzienlijke schade opgelopen. Vanuit 4 veiligheidsregio’s zijn extra ambulances onderweg om bij de inzet te assisteren. Tevens zijn er speciale meetploegen van de brandweer opgeroepen, om metingen en onderzoek in de directe omgeving te verrichten.

Ook het USAR team is met honden onderweg om te helpen zoeken naar mensen die onder het puin misschien liggen.

Foto’s: Kevin Schenk

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.