AllesAmbulancemisdrijfOnderzoekovervalPolitieschietpartij

Straatrover in heup geschoten bij aanhouding | Hoogvliet

Barendrecht / Hoogvliet – Enkele uren nadat een man vrijdagochtend onder bedreiging van een vuurwapen en mes een man in Barendrecht overviel hielden agenten in Hoogvliet na een achtervolging een 21-jarige verdachte aan.

Rond 06.45 uur zat een man in zijn auto op een parkeerplaats aan de Klaproos in Barendrecht. Er stapte een hem onbekende man in die hem onder bedreiging van een mes en vuurwapen dwong naar een nabijgelegen geldautomaat aan de Diensteinweg/Pascalweg te rijden. Daar zou het slachtoffer moeten gaan pinnen, maar hij wist uit de auto te springen en zo te vluchten. De berover ging er vervolgens vandoor in de auto van het slachtoffer. Agenten in de hele regio keken uit naar het voertuig. Rond 10.20 uur zag een eenheid de auto rijden op de Groene Kruisweg in de richting van Hoogvliet.

De agenten gaven hem een stopteken om hem vervolgens met een benaderingstechniek voor vuurwapengevaarlijke verdachten aan te houden. De bestuurder reageerde niet op stoptekens en er begon een achtervolging. Op de Middenbaan-Zuid in Hoogvliet liet de man de gestolen auto achter en ging hij er rennend vandoor met een vuurwapen in zijn hand. Op een waarschuwingsschot reageerde hij niet, waarop hij door een agent in zijn bil werd geschoten. Het mes had hij tijdens zijn vlucht weggegooid en ook dat is in beslag genomen. De woonplaats van de 21-jarige man is nog niet bekend.

Foto’s: Kevin schenk

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.