ArrestatieteamHulpverleningmisdrijfOnderzoekPersberichtenPolitieschietpartij

Team Parate Eenheid houdt man aan na bedreiging in sushi restaurant | Rijkeeplein Hoogvliet

Hoogvliet – Op maandagavond 8 januari heeft er een bedreiging met een vuurwapen plaatsgevonden in een sushi restaurant aan het Rijkeeplein.

De politie kwam met veel eenheden ter plaatse. In het restaurant waren meerdere gasten getuigen van een ruzie waar een man een vuurwapen gericht had op een andere man. Hier waren ook kinderen getuigen van. Er is gelukkig niet geschoten in het restaurant.

De politie is meteen een zoekactie gestart naar de verdachte, maar deze werd die avond niet meer aangetroffen. Vervolgens is er een opsporingsonderzoek gestart onderleiding van de recherche. Samen met verschillende specialistische teams, waaronder het Observatieteam, Arrestatieteam en de Team Parate Eenheid, is er met volle inzet gezocht naar de verdachte.

Drie dagen later zag de politie het voertuig rijden die mogelijk betrokken was geweest. De politie heeft toen een BTGV uitgevoerd. Een BTGV staat voor benaderingstechniek gevaarlijke verdachte, deze voeren zij uit op het moment dat ze de informatie hebben dat een verdachte in het bezit is van een (vuur)wapen.

Helaas troffen zij de verdachte niet aan in dit voertuig. Na verder onderzoek zijn er afgelopen week meerdere instappen geweest door het Arrestatieteam. Uiteindelijk is de verdachte op zondag 14 januari 2024 aangehouden door het team parate eenheid in een woning aan de H. De Lintweg in Spijkenisse.

In de woning werd een geladen vuurwapen aangetroffen. De verdachte wordt verhoord door de recherche en wordt voorgeleid aan de Rechter Commissaris. De verdachte zal zich later mogen verantwoorden bij de rechter.

Bron: Politie basisteam Nissewaard

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.