Vader en zoon aangehouden na onderzoek drugs en witwassen | Hoogvliet
Eenheid Rotterdam – In een onderzoek naar witwassen en drugshandel zijn door de Rotterdamse politie maandag een vader (48) en zoon (23) uit Hoogvliet aangehouden. Bij verschillende doorzoekingen zijn in Rotterdam, Berkel en Rodenrijs, Hoogvliet en Zevenhuizen onder andere geld, drugs, chemicaliën, vuurwapens en meerdere auto’s in beslag genomen.
De grote actie startte ’s ochtends in alle vroegte. Rond 05.00 uur werd de 48-jarige man in zijn woning in Hoogvliet aangehouden. Bij doorzoeking van de woning onder leiding van de rechter-commissaris werden vermoedelijk verdovende middelen, een vuurwapen met munitie en bijna 40.000 euro gevonden. Naast witwassen wordt de man verdacht van het produceren en verhandelen van drugs en overtreding van de Wet Wapens en Munitie.
Zijn 23-jarige zoon heeft een autoverhuurbedrijf in Berkel en Rodenrijs op zijn naam waar zelden activiteiten werden gezien. De man is vermoedelijk eigenaar van een aanzienlijk wagenpark, terwijl uit financieel onderzoek blijkt dat de man geen inkomsten heeft die dat bezit kunnen verklaren. De man uit Hoogvliet werd rond 8.30 uur aangehouden op de snelweg A4.
Veel in beslag genomen
Naast de woning van de verdachten in Hoogvliet werden meerdere locaties doorzocht waaronder het autoverhuurbedrijf in Berkel en Rodenrijs, een tuinhuis in Rotterdam en een groot opslagterrein in Zevenhuizen waar verschillende zeecontainers met spullen stonden.
Op de locatie in Berkel en Rodenrijs werden onder meer 100.000 illegale sigaretten inbeslaggenomen. In het tuinhuis werden grondstoffen en materialen aangetroffen die gebruikt kunnen worden voor de productie van harddrugs. Daarnaast werden van de verdachten diverse auto’s en een duur horloge in beslag genomen.
Gestolen auto’s en vuurwapens
In de containers vond de politie onder meer gestolen auto’s en motoren, vuurwapens en een handgranaat, grote hoeveelheden valse merkkleding, en grondstoffen voor het maken van harddrugs ter waarde van minimaal 750.000 euro. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de aangehouden verdachten bij deze goederen
De verdachten die zijn aangehouden zitten in beperkingen en zullen donderdag door de officier van justitie worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Misdaad mag niet lonen
Misdaad mag niet lonen. Het Openbaar Ministerie zet daarom in op het ontnemen van crimineel verkregen vermogen. Naast informatie die we zelf tijdens ons werk verkrijgen zijn de meldingen van burgers belangrijk. Iedere melding nemen we serieus en onderzoeken we. Melden kan ook anoniem.
Bij de aanpak van ondermijning, waar boven- en onderwereld verstrikt raken, kijken politie en OM samen met de belastingdienst en gemeente of er naast de strafrechtelijke aanpak andere maatregelen nodig en mogelijk zijn. De gemeente kan een pand sluiten om te voorkomen dat er nieuwe criminele activiteiten komen. De belastingdienst kan onderzoeken of er sprake is van onverklaarbaar vermogen, waar geen legale inkomstenbron aan ten grondslag ligt.
Bron & Foto’s: Politie