Evenementen

VKV City Racing weer een groot succes

Rotterdam -De rookgordijnen zijn opgetrokken, de rust is wedergekeerd, maar wat achterblijft zijn de indrukwekkende rubbersporen van de vele donuts en demo’s in hartje Rotterdam. De negende editie van VKV City Racing is een groot succes geworden. Zo’n 350.000 enthousiaste toeschouwers waren op het evenement in hartje Rotterdam afgekomen om hun autosporthelden te ontmoeten en te aanschouwen. Het zeer gevarieerde programma, van de kinderkarts tot de Formule 1, zorgde ook dit jaar voor veel spektakel. Ook de eerste editie van de CitySchools, een programma om de jeugd bekend te maken met leuke kanten van de techniek, was een groot succes. Veel kinderen brachten een bezoekje aan de CitySchools-paddock en dat leverde enthousiaste reacties op.

De hoogtepunten van de dag werden verzorgd door de internationale toppers. Giedo van der Garde leverde een spetterende show af in de Caterham Formule 1-bolide. Met veel donuts, burn-outs en indrukwekkende snelheden kreeg hij de enthousiaste fans al snel op de banken. Datzelfde was het geval voor Robin Frijns, de talentvolle Limburger in zijn kampioensauto uit de World Series by Renault. De Sauber F1-testrijder sloot zijn demo midden op de Willemsbrug af, voor het oog van PipeLife, de partij die de komst van de auto mogelijk had gemaakt.

‘Good old’ Jos Verstappen bleek nog altijd razend populair bij de Nederlandse autosportfans. De meest succesvolle Formule 1-coureur uit de Nederlandse geschiedenis gaf een mooie show weg in de Auto GP-bolide van MP Motorsport, met aan zijn zijde zoonlief Max Verstappen op de CRG-kart waarmee hij vele titels heeft behaald. Het duo gaf een gave voorstelling weg op de Willemsbrug, waar Max rondjes om de auto van vader Jos driftte.

Organisator Robert Heilbron blikte zeer tevreden terug: “Het was een geweldige dag, ik vind dat dit de gezelligste editie tot op heden was! We zijn trots op het feit dat de Nederlandse toppers Giedo van der Garde, Robin Frijns en Jos en Max Verstappen naar Rotterdam wilden komen. Zij hebben de vele toeschouwers op een geweldige show getrakteerd. we hebben alleen maar blije gezichten gezien, zowel langs het parcours als in de paddock en bij CitySchools.

Bron: CityRacing | Foto’s: Kevin Schenk

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.